Toi Toi cup Hlinsko 9. 11. 2013 (výsledky, report, foto) + C2 v Podbrezové 10. 11. 2013

12.11.2013 22:10

Již sedmý závod cyklokrosového seriálu TOI TOI CUP se konal tuto sobotu v Hlinsku

    Po krásných slunečních dnech připravilo počasí pro závodníky v okolí sportovního areálu pravý opak. Noční déšť, který vydržel i do dopoledních hodin způsobil, že se náročná hlinecká trať změnila v opravdu extrémě těžkou. 

    V mládežnických kategoriích měli hlinečtí zástupce v kategorii kadetů Filipa Stehna z CK MTB Maraton, který skončil na 33. místě a Daniel Mayer z pořadatelského týmu KC Hlinsko obsadil mezi juniory 21. příčku. 

    Hlavní závod kategorie ELITE odstartoval přesně ve 14 hodin a do boje o pohárové body vyrazilo téměř 40 závodníků. Krátce po startu se od svých soupeřů odpoutal pozdější vítěz Michael Boroš z Čezu Tábor, pronásledovaný Vojtěchem Niplem z týmu Focus Znojmo. I když se Niplovi podařilo tři kola před cílem na Boroše dotáhnout, v cíli mu již nezbývaly síly a musel se spokojit s druhým místem. Stupně vítězů doplnil kolínský Tomáš Paprstka, který si třetí místo s přehledem uhájil před čtvrtým Jakubem Skálou a pátým Ondřejem Bambulou. 

    Hlinsko v hlavní kategorii reprezentovali Filip Adel a Karel Svrčina. Adelovi se dosud dařilo hlavně v zahraničí, ale na domácí trati se mu poprvé podařilo umístění v elitní desítce. Filip projel cílem na pěkné 9. pozici a 13. skončil jeho týmový kolega Karel Svrčina. Karel přestoupil teprve na podzim z juniorů do kategorie mužů a 13. příčka mezi muži je zatím jeho letošní nejlepší umístění. 

    Cyklokros v Hlinsku má letitou tradici, což potvrdili fanoušci na trati, kteří i za nevlídného počasí vytvořili opět kvalitní diváckou kulisu. 

    To, že pořadatelé z Klubu cyklistiky Hlinsko vše zvládli opět na „jedničku“ocenil mezinárodní rozhodčí Kelvin Hoy z Velké Británie, který poděkoval jak pořadatelům, tak starostce města Hlinska Magdě Křivanové za bezchybné uspořádání závodu. 

    Hlinsko tak již podruhé za sebou obdrželo od delegáta mezinárodního svazu cyklistiky „nadstandardní“ hodnocení. 

 

Výsledky Toi Toi cup Hlinsko 9. 11. 2013

FOTOGALERIE Toi Toi cup Hlinsko 9. 11. 2013

 

Pódium pro Filipa Adela na cyklokrosu C2 v Podbrezové 10. 11. 2013

    Na druhý den se někteří cyklokrosaři přesunuli na další závody do Německa a na Slovensko. Hlinecký Filip Adel startoval ve slovenské Bodbrezové, kde vybojoval pěkné 3. místo. V závodě zvítězil Mistr Slovenska Martin Haring, před svým krajanem Robertem Gavendou. Gavenda tak oplatil Adelovi porážku ze sobotního závodu v Hlinsku, kde skončil hned za Filipem 10.

 

FOTOGALERIE Podbrezová 10. 11. 2013