Sudety MTB 2012

08.09.2012 20:00

O víkendu jel Filip bikovou verzi Sudet. Na té silniční se mu ještě za tým CK MTB Maraton Hlinsko dařilo, dojel na 5. místě celkové klasifikace, v kategorii byl 3. Doufalo se, že se i na bikách bude dařit. Jenže opak byl pravdou.

První hodina závodu ještě probíhala podle plánu, Filip jel ve vedoucí skupince asi 15 jezdců, soupeřů jedoucích krátkou trasu v ní mohlo být kolem 5. Pak ale přišel první defekt, píchlé zadní kolo. To ho stálo asi tak 13 minutovou ztátu na čelo. Dobře, Filip to nevzdal, a snažil se si to další hodinu dojet. Celkem se mu to podařilo, ale přišel druhý defekt. Opět zadní kolo. Bohužel už nebylo čím opravovat, a tak Filip čekal, jestli mu nějaká hodná duše půjčí duši.

Při čekání se zničehonic vyfouklo i kolo přední... Nakonec Filipovi jeden závodník pomohl (takže pokud si to přečte, ať se ozve, čeká na něj poděkování a jeho duše :)), ale to už přes Filipa přejely desítky závodníků, takže vidina pěkného umístění se rozplynula. Filip tedy závod dokončil alespoň v tréninkovém tempu a doufáme, že si vybral smůlu na dlouhou dobu.