Pozvánka do Hlinska na Mistrovství ČR v cyklokrosu

31.12.2016 16:18
V sobotu 7. ledna přivítá Hlinsko cyklokrosaře na Mistrovství České republiky


V Hlinsku se každoročně pořádá jeden závod seriálu českého poháru v cyklokrosu. To, že místní pořadatelé zvládají uspořádat závody zařazené do mezinárodního kalendáře UCI na vysoké úrovni potvrzuje fakt, že se do našeho města podařilo získat pořádání domácího šampionátu opět po šesti letech. Naposledy zde roce 2011 získal titul Mistra republiky Zdeněk Štybar, který v současné době odešel z cyklokrosu závodit na silnici.
 

Oproti minulým šampionátům došlo ke změně a proto u nás nebudou o titul bojovat jen muži, ale nově i ženy, které odstartují v 11.30 hodin. Hlavní závod mužů Elite společně s muži do 23 let začne ve 13.00 hodin a bude vysílán Českou televizí v přímém přenosu na ČT Sport.
 

Závodu se zúčastní kompletní česká špička s úřadujícím Mistrem republiky Radomírem Šimůnkem, který se netají s přáním titul v Hlinsku obhájit. Jestli se mu to podaří, nebo nově oblékne mistrovský dres někdo z dalších favoritů se ukáže zhruba po hodině tvrdého boje na těžké hlinecké trati. Srovnatelné šance na vítězství mají Michael Boroš a Adam Ťoupalík závodící za belgické týmy, bývalý člen našeho týmu Lubomír Petruš, nebo vítěz českého poháru Tomáš Paprstka.

 

Hlinecké barvy budou hájit Břetislav Rohel a závodníci do 23 let Adrian Šírek a Daniel Mayer

 

Přijďte povzbudit tuto sobotu nejen domácí cyklokrosaře v boji o tituly Mistra České republiky. Připomínáme, že se bude šampionát konat v okolí zimního stadionu v Olšinkách. Start kategorie žen bude v 11.30 a hlavní závod mužů odstartuje ve 13. hodin.

 

Přidejte se i k oficiální události na Facebooku, kde budou zveřejněny další informace. Podívat se můžete i na videopozvánku na Youtube.

Oficiální hashtag: #CXHlinsko2017