Nejlepší čeští cyklokrosaři se tuto sobotu utkají v Olšinkách o pohárové body

05.11.2013 20:23

Hlinecký cyklokrosař Filip Adel si z Rakouska přivezl cenné body do světového žebříčku UCI

 

    V pátek 1. a v sobotu 2. listopadu obsadil ve Welsu a v Bad Ischlu 2. a 3. místo, v neděli už sice ve městě Stadl Paura nedosáhl na stupně vítězů a skončil 7., přesto může být se svými výkony právem spokojený. Právě v nedělním závodě se sešla nejsilnější konkurence. Zvítězil Ital Enrico Francoi před švýcarským závodníkem Simonem Zahnerem. 

    Karel Svrčina se nominoval na Mistrovství Evropy v kategorii do 23 let, které se jelo v neděli v Mladé Boleslavi. Karel startoval silně nachlazený a skončil na 34. místě. Mistrem Evropy se stal Belgičan Vanthorenaut.

 

Tuto sobotu se hlinečtí cyklokrosaři představí na domácí trati při 4. závodu českého poháru   

    Téměř kompletní česká cyklokrosová špička  a pozvaní závodníci z Rakouska, Německa a ze Slovenska změří své síly tuto sobotu v okolí parku nad zimním stadionem. Hlinecká trať vzhledem k svému převýšení a náročným pasážím patří k nejnáročnějším v České republice a proto je mezi cyklokrosaři velmi oblíbená. 

    Sobotní závod začne v 10:00 hodin startem mládežnických kategorií a ve 14 hodin odstartuje hlavní kategorie ELITE + U23. Z hlineckých závodníků se ve společné kategorii kadetů a žen představí Filip Stehno z CK MTB Maraton Hlinsko a Pavlína Šulcová z týmu Bauknecht Autor. Klub KC Hlinsko bude reprezentovat v kategorii juniorů Daniel Mayer, který se na start postaví ve 12.30.

    Ve 14 hodin tradičně odstartuje hlavní závod, kde budou hlinecké barvy hájit dva závodníci: Filip Adel, který se pokusí vylepšit 15. místo z minulého roku a nový člen KC Hlinsko Karel Svrčina, který v září přestoupil z juniorské kategorie do „třiadvacítkářů“. Jak Karel Svrčina v kategorii v kategorii do 23 let, tak Filip Adel v kategorii Elite, jsou pro letošní sezónu členy reprezentačního družstva ČR. 

    Věříme, že hlinečtí fanoušci vytvoří tradičně dobrou diváckou kulisu a v sobotu přijdou do parku v Olšinkách povzbudit nejen hlinecké závodníky, ale všechny, kteří se na start náročného hlineckého závodu postaví.

 

FOTOGALERIE