Mistrovství České republiky v cyklokrosu 11. 1. 2014

15.01.2014 23:41

    Za krásného slunečného počasí se v sobotu 11. ledna konalo v moravských Lošticích Mistrovství České republiky v cyklokrosu. Na stratu se sešla kompletní česká špička v čele s největším favoritem Martinem Bínou. Ten se hned v úvodu závodu ujal vedení které udržel až do vítězného konce. Stříbrnou medaili vybojoval mladý Michael Boroš z Čezu Tábor. Boroš v závěru odsunul na třetí pozici mladoboleslavského Vladimíra Kyziváta. I když zkušený Kyzivát skončil až na 3. místě, neskrýval v cíli svojí radost, protože to pro něho byla historicky první medaile z Mistrovství republiky. 

    Čtvrtý projel cílem Radomír Šimůnek a pátý Tomáš Paprstka. Paprstka se stal zároveň celkovým vítězem domácího osmidílného seriálu a kromě finanční odměny si vybojoval roční používání vozu Škoda Superb. Bývalý hlinecký závodník Lubomír Petruš, přestože jel závod nachlazený, obsadil solidní 6. místo. 

    Hlinečáci Filip Adel a Karel Svrčina odvedli svůj standard odpovídající výkonnosti v celé sezóně. Adel projej cílem mistrovského závodu jako 14. a hned jedno místo za ním se jako 15. umístil jeho týmový kolega Karel Svrčina.V celkovém pořadí cyklokrosového seriálu TOI TOI CUP Filip Adel obsadil solidní 8. místo a mladý Karel Svrčina skončil 12. Svrčina jako jeden z nejmladších závodníků vybojoval ocenění „nejlepší prvorořák“ v kategorii ELITE.