Hlinsko opět hostilo cyklokrosovou špičku

15.10.2017 13:04

V sobotu 14. října se v našem městě konal 4. závod cyklokrosové série TOI TOI CUP 2017. Protože cyklokrosařům po 14 letech již nepovolila společnost Agro Měřín průjezd přes louku nad parkem, konal se závod na pozměněné trati. 

V šesti kategoriích, od mládežnických až po kategorii muži Elite se postavilo na start celkem 267 závodníků. Kromě českých cyklokrosařů Hlinsko hostilo jezdce ze Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska a Německa. Ve dvou hlavních kategoriích vzešli vítězové z „papírových“ favoritů. Mezi ženami nenašla přemožitelku úřadující mistryně České republiky Pavla Havlíková, která zvítězila před Janou Czeczinkarovou a Karlou Štěpánovou. 

Hlavní závod Kategorie mužů Elite a mužů do 23 let vyhrál s přehledem Tomáš Paprstka. Trať v Hlinsku mu sedí a jak sám říká, rád se vždy do Hlinska vrací. Boj o zbylá 2 místa na stupních vítězů však tak jednoznačný nebyl. Dlouho se spolu drželi Jan Nesvadba, Polák Marek Konwa, slovenský mistr Martin Haring a Martin Bína. Na těžké a technicky náročné trati v Hlinsku se nakonec za vítězným Paprstkou druhý umístil mistr Slovenska Martin Haring a třetí skončil Paprstkův týmový kolega Jan Nesvadba. Na polského šampióna zbyla nepopulární „bramborová“ medaile. 

Hlinecký Daniel Mayer se ještě nedostal po prodělané nemoci do optimální formy. Umístil se na 15. místě, ale mezi „třiadvacítkáři“ skončil třetí. Dan hned po závodě absolvoval dlouhý přesun do švýcarského Aigle, kde startoval v nedělním závodě a v silné konkurenci obsadil 23. místo. Dosavadními výsledky v kategorii do 23 let se Daniel Mayer stále drží v reprezentačním kádru České republiky. 

V říjnu ho čeká Světový pohár v belgické Koksijde, další díl Českého poháru v Holých Vrších u Mladé Boleslavi a závod v lucemburském Conternu. Všechny tyto závody zapadají do přípravy na Mistrovství Evropy, které se koná v Táboře 4. a 5. listopadu. V obou dnech bude mít Hlinsko dohromady 4 zástupce. V sobotu 4. listopadu budou postupně ve třech kategoriích Masters startovat: Pavel Adel, Radek Tichý a Ondřej Louvar. V neděli změří své síly s nejlepšími jezdci z celé Evropy v kategorii do 23 let již zmiňovaný Daniel Mayer. 

 

Leoš Chvojka, KC Hlinsko