HLINEČTÍ CYKLOKROSAŘI ZMĚŘILI SVÉ SÍLY S ABSOLUTNÍ SVĚTOVOU ŠPIČKOU

30.10.2013 10:11

    V sobotu 26. října se v Táboře konal 2. závod Světového poháru v cyklokrosu a Klub cyklistiky Hlinsko zde měl hned dva zástupce. V kategorii do 23 let obsadil Karel Svrčina 39. místo. V hlavním závodě kategorie ELITE zvítězil letos suverénní Holanďan Lars Van der Haar před německým závodníkem Filipem Walslebenem a belgičanem Kewinem Pawelsem. Filip Adel skončil 45. Pro oba naše závodníky to byl letos první start v reprezentačním dresu České republiky. 

    O den později startovali hlinečtí cyklokrosaři na dalším mezinárodním závodě v lucemburském Conternu. V celkem silné konkurenci se hlinečákům výborně dařilo. Mezi juniory si odbyl svojí mezinárodní premiéru Daniel Mayer a skončil na 5. místě. V kategorii Elite dlouho bojoval náš Filip Adel o první místo, ale ke konci závodu měl více sil pozdější vítěz Patrik Gaudy z Belgie. Filip Adel bezpečně vybojoval pěkné 2. místo před dalším Belgičanem De Kleinem. Karel Svrčina obsadil 26. příčku. 

    Následující víkend se hlinečtí cyklokrosaři rozdělí. Karel Svrčina bude v neděli 3. listopadu startovat na Mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi a Filip Adel odcestuje na mezinárodní závod do Rakouska. 

 

Další týden nás již čeká 4. závod seriálu TOI TOI CUP, který se koná 9. listopadu tradičně v okolí sportovního areálu v Olšinkách.

 

FOTOGALERIE SP Tábor

FOTOGALERIE Contern