Filip Adel je Akademický mistr ČR v bikemaratonu pro rok 2013

26.05.2013 17:26

Akademické mistrovství ČR bikemaraton

Hlineckému závodníkovi  Filipovi Adelovi se podařily dva velmi pěkné výsledky. 25. května se v rámci Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě jelo i Akademické Mistrovství České republiky v bikemaratonu. Trať byla dlouhá 80 km, a jely se celkem dva okruhy. Filip se po celý závod pohyboval na jeho čele, vždy byl v rozhodujících únicích a v závěru zvítězil s dostatečným náskokem před ostatními favority.

Filip Adel vybojoval pro hlinecké barvy titul Akademický mistr České republiky v bikemaratonu pro rok 2013. V závodě porazil i druhého Jana Jobánka z týmu Merida Biking, který byl mimo jiné 4. na Mistrovství Evropy v maratonu v roce 2012, i favorizované závodníky Petra Šťastného z týmu Česká spořitelna nebo Jana Hrušku z týmu Toyota Dolák.

 

Mezinárodní etapový závod Lidice 2013

O týden později přesedlal Filip Adel z horského kola na silnici, a od 30. května do 2. června startoval na Mezinárodním etapovém závodě Lidice 2013. Nejlepšího výsledku se mu podařilo dosáhnout v nedělní Královské etapě v okolí Křivoklátu. I když měl 28km před cílem defekt zadního kola, dokázal se vrátit do hlavního pole a v závěrečném stoupání na Křivoklát obsadil v cíli 5. místo. Celkově obsadil Adel v tomto Mezinárodním etapovém závodě pěkné 13. místo. 

FOTOGALERIE