Cyklokrosový seriál TOI TOI CUP 2016 byl zakončen závodem 1. kategorie UCI

19.12.2016 17:02

V sobotu 10. prosince se na startu v Uničově sešla kvalitní konkurence ze 6 zemí. V úvodu závodu bojoval o přední místa vedoucí závodník českého poháru Tomáš Paprstka s Belgičany Yorbenem Van Ticheltem a Dietherem Sweeckem. K vedoucím závodníkům se později připojil obhájce loňského vítězství Němec Marcel Meisen. Ten se na velmi těžké a blátivé trati začal svým soupeřům vzdalovat a později nenechal nikoho na pochybách, že si v Uničově zaslouženě jede pro druhé vítězství. 

 

Marcel Meisen s přehledem zvítězil před Belgičanem Dietherem Sweeckem a Tomášem Paprstkou.

 

Hlinecký závodník Adrian Šírek pro zranění nestartoval, takže jsme měli na startu pouze Dana Mayera a Břetislava Rohela. Rohel na takto náročné trati neměl mnoho šancí prát se o přední příčky a skončil 29. Mayer podal jeden ze svých nejlepších výkonů. Obsadil v těžké konkurenci pěkné 12. místo a nominoval se na Světový pohár, který se konal tuto neděli 18. prosince v belgickém Namuru. Tam se ale Danovi vůbec nedařilo a skončil v cíli na 40. místě. 

 

Naše cyklokrosaře čeká 26. prosince Světový pohár v belgickém Zolderu a na Nový rok budou startovat v lucemburské Pétange. 7. ledna se postaví na start s kompletní českou špičkou u nás v Hlinsku na Mistrovství České republiky. 

 

Připomínáme, že se bude šampionát konat v okolí zimního stadionu v Olšinkách. Start kategorie žen bude v 11.30 a Hlavní závod mužů odstartuje ve 13. hodin. Další informace o mistrovství najdete na oficiální události závodu na Facebooku

 

Videoreportáž ze závodu najdete také na Youtube.