Cyklokrosové závody v prosinci roku 2013 + závod v Pétange 1. 1. 2014

08.01.2014 12:42

    Poslední měsíc loňského roku se konaly 2 závody českého poháru v cyklokrosu. 7. prosince v Kolíně vyhrál domácí Tomáš Paprstka a posunul se do čela celkového pořadí seriálu. Naopak vůbec se nedařilo hlineckým závodníkům. Filip Adel s téměř čtyř  minutovou ztrátou obsadil 12. místo a Karel Svrčina skončil 19. O týden později 14. 12 ve Slaném se již Adel vešel do elitní desítky, když vybojoval 9. příčku. I Svrčina si o 2 místa polepšil a cílem projel jako 17.

    Vánoční svátky cyklokrosaři tráví tradičně mimo okruh svých známých na zahraničních závodech. 26. prosince se naši závodníci rozdělili. Filip Adel startoval v lucemburském Differange, kde stupně vítězů kompletně obsadili Belgičané. Zvítězil De Kleyn před Hofmanem Gaudym. Filip v kvalitní konkurenci vybojoval pěkné 10. místo. 

    Karel Svrčina ve stejný den změřil své síly s kompletní světovou špičkou v belgickém Zolderu, kde zvítězil Belgičan Van Aert. Svrčina, jako jeden z nejmladších se umístil na 39. místě. Druhý den v Loenhout si Karel trochu pohoršil a musel se spokojit se 44. příčkou. Příchod nového roku hlinečtí cyklokrosaři oslavili v lucemburské Pétange a 1. ledna změřili své síly v kvalitní mezinárodní konkurenci. Zvítězil Němec Sascha Weber před Holanďanem Van Der Heijdenem a Belgičanem Hermansem. Adel vstoupil do roku 2014 13. místem. Svrčina si v cíli číslice pouze přehodil, takže skončil 31.

    Věřme, že „třináctka“ na prvním závodě v roce bude pro Filipa šťastné číslo.

 

Fotogalerie ke zmiňovaným závodům naleznete tradičně na facebooku.