Český pohár v cyklokrosu v Hlinsku

01.09.2018 13:00

Cyklokrosová sezona odstartovala a Hlinsko bude opět hostit naše nejlepší jezdce při jednom závodu seriálu TOI TOI CUP, který se uskuteční v sobotu 6. října. Závod se pojede tradičně na trati v okolí sportovního areálu v Olšinkách a přijet by měla kompletní česká špička, včetně úřadujícího Mistra ČR Michaela Boroše. Do Hlinska se rádi vrací téměř všichni závodníci. 

Trať sice zde patří mezi ty nejnáročnější, ale je vždy kvalitně připravená a všichni účastníci najdou v Hlinsku perfektní zázemí. Hlinecký závod se koná již jako 2. v řadě seriálu TOI TOI CUP 2018. V hlavním závodě mužů bude domácí barvy hájit Daniel Mayer, který je i pro letošní sezonu zařazen do reprezentačního družstva České republiky v kategorii do 23 let. Reprezentační trenér Petr Dlask bude výsledky z našeho závodu posuzovat pro nominaci na Mistrovství Evropy, které se uskuteční v holandském Rosmalen 3. a 4. listopadu. 

Budeme proto Danielovi držet palce, aby mu kvalitní výsledek na domácí trati pomohl k nominaci na evropský šampionát. Zveme všechny fanoušky cyklokrosu do parku v Olšinkách a přilehlého okolí zimního stadionu. Závody začínají v 9:45 hodin startem mládežnických kategorií a start hlavního závodu mužů ELITE a kategorie do 23 let odstartuje 14:30 hodin. 

 

Leoš Chvojka, Klub cyklistiky Hlinsko