Český pohár v cyklokrosu už tuto sobotu 14. října 2017 v Hlinsku

11.10.2017 16:29

Cyklokrosová sezóna odstartovala a Hlinsko bude tradičně hostit naše nejlepší jezdce při jednom závodu seriálu TOI TOI CUP. Po Mistrovství České republiky, které se v našem městě konalo 7. ledna, budou moci příznivci cyklokrosu fandit těm nejlepším v letošním roce již podruhé.

 

Na start se postaví kompletní domácí špička v kategorii žen i mužů, chybět nebudou ani zahraniční závodníci. Do Hlinska dorazí i úřadující Mistra ČR Michael Boroš. Ten v lednu získal mistrovský titul po dvou druhých místech právě u nás, jak říká, na jeho oblíbené trati. Domácí barvy bude v hlavním závodě mužů hájit Daniel Mayer, který je i v letošní sezóně člen reprezentačního družstva České republiky v kategorii do 23 let

 

Závod se pojede tradičně na náročné trati v okolí sportovní areálu v Olšinkách, trať sice zde patří mezi ty nejnáročnější, ale je tradičně kvalitně připravená a všichni účastníci najdou v Hlinsku perfektní zázemí.

 

Hlinecký závod se koná již jako 4. v řadě seriálu TOI TOI CUP 2017. Je ale o to důležitější, že bude částečně nominační pro Mistrovství Evropy, které se uskuteční v Táboře 4. a 5. listopadu. Netajíme se tím, že bychom měli rádi na evropském šampionátu hned 3 závodníky. V sobotu 4. listopadu budou v kategoriích Masters startovat Ondřej Louvar a Pavel Adel. V neděli by se měl na start v kategorii do 23 let postavit Daniel Mayer. Jestli ho reprezentační trenér Petr Dlask na „Evropu“ nominuje, napoví i jeho výsledek na domácí trati.

 

Všechny fanoušky cyklokrosu zveme do parku v Olšinkách a přilehlého okolí zimního stadionu. Závody začínají v 9:45 startem mládežnických kategorií a start hlavního závodu mužů ELITE a kategorie do 23 let odstartuje 14:30 hodin. 

 

Více informací o události najdete na Facebooku → Toi Toi cup Hlinsko 14. 10. 2017

 

Mapa trati:

 

Plakát k akci: