5. října: Český pohár v cyklokrosu opět v Hlinsku

15.09.2019 12:55

Cyklokrosová sezona je přede dveřmi a Hlinsko bude opět hostit naše nejlepší jezdce při jednom závodu seriálu TOI TOI CUP. Závod se pojede tradičně na trati v okolí sportovního areálu v Olšinkách a přijet by měla kompletní česká špička, včetně úřadujícího Mistra ČR Michaela Boroše. 

Ze zahraničních závodníků očekáváme na startu jezdce z Německa, Rakouska, Slovenska a Polska. Trať sice zde patří mezi ty nejnáročnější, ale je vždy kvalitně připravená a všichni účastníci najdou v Hlinsku perfektní zázemí. Proto se sem téměř všichni závodníci rádi vrací. 

Hlinecký závod se koná již jako 2. v řadě seriálu TOI TOI CUP 2019. V hlavním závodě mužů bude domácí barvy hájit Daniel Mayer. Dan byl 4 roky členem reprezentačního družstva České republiky v kategorii do 23 let. Jestli ho reprezentační trenér Petr Dlask zařadí i do reprezentace ČR v kategorii ELITE, napoví jeho výkonnost v úvodu sezony a tudíž i v závodě na domácí trati v Hlinsku. 

Výsledky z našeho závodu budou důležité pro nominaci na Mistrovství Evropy, které se koná v italském Silvelle 9. listopadu. Budeme proto Danielovi držet palce, aby mu kvalitní výsledek na domácí trati pomohl k nominaci na evropský šampionát. Zveme všechny fanoušky cyklokrosu do parku v Olšinkách a přilehlého okolí zimního stadionu. Závody začínají v 9:45 hodin startem mládežnických kategorií. 

Ženy se na trať vydají ve 13:00 hodin a start hlavního závodu mužů ELITE a kategorie do 23 let odstartuje 14:30 hodin. Z hlineckého závodu proběhne šot ve sportovním zpravodajství na ČT1 a v následujícím týdnu 3x půlhodinový sestřih na ČT Sport. 

 

Leoš Chvojka, Klub cyklistiky Hlinsko